Almby kyrka är en stenkyrka som ligger i närheten av Örebro universitet och Tybble centrum. Den har en riktigt stor kyrkogård och är omringad av vackra höga träd. Här finns det många möjligheter att ta fina porträttbilder runt om kyrkan. Se bilderna under för några exempel.

Kyrkan har inget torn utan en klockstapel som uppfördes 1697. Enligt Wikipedia är lillklockan i klockstapeln en av Närkes äldsta då den är gjuten på 1200-talet. Själva kyrkan är från 1100-talet. Läs mer här om vigsel i Almby kyrka. Kom ihåg att ansöka om ditt datum i tid då det är en populär kyrka att gifta sig i året om.

I kyrkan får 130 personer plats och de har även två brudkronor att låna ut under vigseln! Så häftigt! Den vackra vita fasaden passar ypperligt att fotograferas utanför och på kyrktrappen kan gruppbilder tas.

Här kan du se alla uppförda kyrkor i Örebro län.

Har du gift dig här och vill bidra med information eller bilder? Kontakta mig gärna!